Školski preventivni program- Suzbijanje trgovanja djecom
U smislu promocije dječjih prava, također u sklopu Školskog preventivnog programa Suzbijanje trgovanja djecom, učenike 1. razreda obišle su službenice MUP-a, Ana Kratohvil Katić i Mirela Lovoković, koje su učenicima podijelile slikovnicu “Ne, ne idem”, upravo s temom suzbijanja trgovine djecom, te razgovarale s učenicima o navedenoj temi.
Dani kruha
Mjesec listopad posvećen je Danima kruha, danima zahvalnosti za plodove zemlje.
Naši su učenici tijekom listopada sudjelovali u nizu aktivnosti posvećenih hrani te tako obilježili Dane jabuka, Tjedan školskog doručka, sudjelovali su na manifestaciji “Za bakinim stolom” i sl.. Za sam kraj okupili su se u holu Škole gdje su donijeli razna peciva i kolače, koje su pripremili mame i bake, kako bi za zajedničkim stolom zahvalili na svemu što dobiju od Zemlje i od obitelji. Ovoj maloj svečanosti nazočio je župnik Nedjeljko Androš koji je učenicima prenio lijepe misli o zahvalnosti kao vrlo važnoj ljudskoj vrlini, zatim je blagoslovio hranu kao i sve nas.
Svjetlana Carić
Posjet Slatini i “Slatinskoj maloj sceni”
Danas, 21. listopada 2025. godine, učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama Danijelom Lokner, Tatjanom Maršić, Tamarom Ivić i Dijanom Juren Jerbić, zamjenicom ravnateljice Svjetlanom Carić, učiteljem Juricom Kraljikom i pomoćnicom u nastavi Verom Rugaš, imali mali izlet u Slatinu.
Živjeti zdravo
U sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo, u razdoblju od 13. do 17. listopada, obilježava se nacionalni Tjedan školskog doručka.
Uravnotežen doručak treba biti gorivo koje će učenicima omogućiti da u dan krenu s elanom i puni energije.
Dani jabuka u 3.a razredu
Učenici 3.a razreda na zanimljiv su i poučan način obilježili Dan jabuka.
Donijeli su u školu razne vrste jabuka, uočavali razliku i kušali ih te zaključivali koja je slađa, koja kiselija te kroz raspravu birali svoju omiljenu vrstu.
Nakon kušanja likovno su se izražavali te crtačkom teksturom prikazali svoje zdjele s jabukama.
Razrednica Tamara Ivić
Od brašna do kruha
Učenici 1. a razreda vole puno pričati. Vole i puno znati. Radoznali su. Svi vole kruh i različite pekarske proizvode. Priznaju da nisu razmišljali koliko vremena je potrebno za pečenje kruha. Na satima Prirode i društva i Satu razrednika razgovarali smo o namirnicama koje su nam potrebne da bismo ispekli kruh. Znaju da nam je potrebno brašno, sol, voda i kvasac (germa). Danas će naučiti još više o kruhu, vrstama brašna, mijesit će tijesto i peći kruh na tradicionalan način kako su nekad radile njihove prabake i bake.





