preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

PŠ Humljani: Međunarodni dan sporta

Autor: Svjetlana Carić, 14. 6. 2021.

Međunarodni dan sporta obilježava se posljednje srijede u mjesecu svibnju. Cilj je potaknuti djecu i odrasle na bavljenje sportom i rekreacijom.

U PŠ Humljani Dan je započeo plesanjem dječje zumbe, a nastavio se razgovorom o svakodnevnim tjelovježbenim aktivnostima koje pozitivno utječu na zdravlje...

Međunarodni dan sporta obilježava se posljednje srijede u mjesecu svibnju. Cilj je potaknuti djecu i odrasle na bavljenje sportom i rekreacijom.

U PŠ Humljani Dan je započeo plesanjem dječje zumbe, a nastavio se razgovorom o svakodnevnim tjelovježbenim aktivnostima koje pozitivno utječu na zdravlje te gledanjem videozapisa Sportski dan na  sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=qmZiSKV0dJ0&rel=0 .

Pomoću poučne PowerPoint prezentacije ponavljalo se o pravilnoj i raznolikoj prehrani, nakon čega je uslijedilo pripremanje namirnica te pravljenje i kušanje zdravog voćnog jogurta. Zdravi doručak pripremao se cijeli tjedan. Svaki dan pripremao se voćni jogurt s različitom voćkom: bananom, jabukom i narančom. Učenica je samostalno osmislila opće pripremne vježbe i sportski poligon koji je uspješno svladala provlačenjem kroz obruče i ritmičnim preskakanjem postavljenih prepreka. Od otpadnog materijala, kartonske kutije, izradila je igru za bacanje loptice u dalj. Na kraju Dana odigrala se omiljena igra Crvena kraljica, jedan, dva, tri.

Ne zaboravimo:

U zdravom tijelu zdrav duh!

 

Učiteljica: Sanela Tot
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 210942
Ovaj mjesec: 946
Ovaj tjedan: 271
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju