preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

eTwinning projekt 100. dan škole u PŠ Humljani

Autor: Svjetlana Carić, 14. 6. 2021.

Stoti dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini sedmu godinu za redom obilježava se, ostvarujući cilj projekta – okupljanjem učenika i učitelja osnovnih škola koji su spremni odabranim sadržajima obilježiti ovaj dan u školi. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika, učenjem igrom te međupredmetnim korelacijama i aktivnostima.

Stoti dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini sedmu godinu za redom obilježava se, ostvarujući cilj projekta – okupljanjem učenika i učitelja osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj/međunarodnoj razini odabranim sadržajima obilježiti ovaj dan u školi. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika, učenjem igrom te međupredmetnim korelacijama i aktivnostima. Projekt je slijednik projekta 100. dan škole koji je za RH pokrenula Sandra Vuk. Voditeljice/autorice na eTwinning platformi su Adrijana Leko i Patricija Hercog.

Učenica PŠ Humljani s učiteljicom proslavila je 100. dan škole međupredmetnim korelacijama u ožujku. Učenica je izrađivala plakat s nazivom projekta crtanjem krugova i kružnica, vježbajući služenje šestarom kao novim geometrijskim priborom kojeg upoznaje. U razredni rječnik zapisivala je 100 riječi, vježbajući i ponavljajući pisanje i izgovor riječi s č, ć, dž, đ, ije i je. U mobilnoj aplikaciji FaceApp istraživala je kako će izgledati kada bude imala 100. Zamišljala je izgled i sadržaje svoga zavičaja, mjesta u kojemu živi, za 100 godina. Radila je 100 tjelovježbenih aktivnosti, odabirući 10 njoj najzanimljivijih u prošlih 100 dana nastave te je svaku aktivnosti ponovila 10 puta. Na kraju integriranoga dana, nagrađena je diplomom za dosadašnji rad i trud na nastavnim satima.

 

Učiteljica: Sanela Tot
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 211104
Ovaj mjesec: 1108
Ovaj tjedan: 117
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju