preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

Prevencija nasilja na internetu

Autor: Svjetlana Carić, 26. 3. 2021.

Dana 24. 3. 2021. godine učenici 7. i 8. razreda slušali su predavanje na temu nasilja na internetu.

Predavanje "Novi oblici nasilja - zlostavljanje putem interneta i mobitela - Cyberbullying“ za učenike je održala Ana Kratohvil-Katić, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske, u dogovoru s pedagoginjom Škole Svjetlanom Carić.

U smislu očuvanja mentalnog zdravlja, učenici 7. i 8.razreda OŠ Antuna Gustava Matoša, Čačinci, slušali su predavanje na temu nasilja na internetu.
 
Predavanje "Novi oblici nasilja – zlostavljanje putem interneta i mobitela – Cyberbullying“ za učenike je održala Ana Kratohvil-Katić, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske, u dogovoru s pedagoginjom Škole Svjetlanom Carić.
 
Predavanje čini jednu od aktivnosti eTwinning projekta Me, myself&I u koji su uključeni učenici 7. razreda.
Prevencija nasilja koja uključuje učenje o zaštiti od opasnosti koje vrebaju djecu putem interneta, kao i suzbijanje nasilja na internetu, čini važan dio očuvanja mentalnog zdravlja djece. Posebno u ovim vremenima kada su se, radi pandemije virusa Covid-19, životi naših učenika i njihovo obrazovanje u mnogome preselili u virtualne prostore, gdje mnogi roditelji i obrazovni djelatnici izgube nadzor nad radnjama djeteta. Stoga je prijeko potrebno raditi na informiranju učenika i jačanju mehanizama zaštite i samozaštite.
 --------
"Obzirom na nove oblike nasilja među mladima, cilj ovog predavanja bio je upoznati učenike s prednostima i opasnostima koje nosi Internet, što je elektronično nasilje i njegove specifičnosti te kako se zaštiti od neprimjerene elektroničke komunikacije.
Također, kroz predavanje učenici su informirani da je elektroničko nasilje prisutno 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu uz izloženost i kod kuće, dok publika i svjedoci mogu biti mnogobrojni i brzo se povećavaju, a anonimnost pojačava osjećaj nesigurnosti kod žrtve.
Na kraju predavanja učenicima je savjetovano ako prime prijeteću, uznemirujuću ili seksualno neprimjerenu poruku ili se od njih traži da drugim osobama pošalje svoje neprimjerene fotografije ili video isječke, neka odmah obavijeste policiju ili događaj prijave putem web stranice MUP-a, prijavom na tzv. „Red button.” "
 
 
 
Svjetlana Carić




Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 210942
Ovaj mjesec: 946
Ovaj tjedan: 271
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju