preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt "Ja sam iz razreda nepušača"

Autor: Svjetlana Carić, 3. 10. 2020.

Ususret Mjesecu borbe protiv ovisnosti te u sklopu aktivnosti Školskog preventivnog programa suzbijanja zlouporabe sredstava ovisnosti, u našoj školi je započela provedba projekta "Ja sam iz razreda nepušača" u koji će biti uključeni učenici 7. i 8. razreda. 

Ususret Mjesecu borbe protiv ovisnosti te u sklopu aktivnosti Školskog preventivnog programa suzbijanja zloporabe sredstava ovisnosti, u našoj školi je započela provedba projekta "Ja sam iz razreda nepušača" u koji će biti uključeni učenici 7. i 8. razreda. Projekt „Ja sam iz razreda nepušača“ izvorno je osmišljen u Virovitičko-podravskoj županiji. Projekt su osmislili stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i provodi se u dogovoru sa školama na području Virovitičko-podravske županije. 

Cilj projekta je osnažiti učenike u prevenciji ovisnosti i afirmaciji zdravlja. Naglasak se stavlja na prevenciju i suzbijanje pušenja duhanskih proizvoda mladih, kao jednog od glavnih rizika koji mlade uvode u svijet zloupotrebe droga.

Učenici 7. i 8. razreda naše škole u okviru školskih preventivnih aktivnosti bit će uključeni u edukaciju koju će provesti pedagoginja škole u suradnji s članovima „Verande“ i savjeta mladih. 

Učenicima će biti podijeljena publikacija  o štetnosti pušenja i prednostima nepušenja „Ja sam iz razreda nepušača“, koja će se koristiti kao metodičko-didaktički materijali u edukaciji. Autori ove publikacije su vrsni stručnjaci u području rizičnih ponašanja mladih, među kojima su psiholog Siniša Brlas, socijalna pedagoginja Sabina Mandić, pedagoginja Vesna Šerepac i liječnik epidemiolog Miroslav Venus, a publikaciju je uredio voditelj projekta Siniša Brlas.

Projekt financira Ministarstvo zdravstva, partner Zavodu u projektu je Udruga za pomoć mladima Virovitičko-podravske županije „Veranda“, dok su suradnici u projektu savjeti mladih i odgojno-obrazovne ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji.

 

Svjetlana Carić
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 211104
Ovaj mjesec: 1108
Ovaj tjedan: 117
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju