preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

UPUTE ZA ORGANIZACIJU NASTAVE ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Svjetlana Carić, 3. 9. 2020.

UPUTE ZA ORGANIZACIJU NASTAVE ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

 

Poštovani učenici i roditelji,

pred vama su upute za organizaciju nastave za početak školske godine 2020./2021., sastavljene sukladno Mjerama i preporukama za rad u uvjetima povezanim s Covid-19 Ministarstva znanosti i obrazovanja te preporukama županijskog stožera i svi smo obvezni pridržavati ih se.

Organizacija rada prilagođavat će se epidemiološkoj situaciji i može biti u svakom trenutku izmijenjena. Za brze promjene moramo biti spremni svi.

Cilj je spriječiti i suzbiti epidemiju bolesti Covid-19 te također omogućiti učenicima redovan rad.

 

MJERE

- Zabranjen je ulazak u školu svim osobama, osim učenicima i zaposlenicima škole. Roditeljski sastanci i informacije održavat će se na daljinu na način na koji odredi razrednik, a dostupan je svim roditeljima ili na otvorenom uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Sve upite roditelji mogu slati u Školu putem maila ili telefona.

Telefon – tajništvo: 033 684 006

Mail škole: ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr

Pedagoginja: svjetlana.caric@skole.hr

- U vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore škole ne mogu ulaziti osobe koje imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha, koje su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na Covid-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s Covid-19, a osobito ako su u samoizolaciji. Isto se odnosi na učenike i zaposlenike Škole.

- Roditelji su obvezni svakog dana mjeriti učenicima temperaturu i nikako ne slati dijete u školu ukoliko ima povišenu temperaturu (veću od 37,2˚) ili neki drugi simptom bolesti Covid-19.

- Učenicima od 1. do 4. razreda svaki dan prije odlaska u školu roditelj u posebnu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu učenik donosi sa sobom u ustanovu, a učitelj svakodnevno provjerava.

- Roditelji smiju dopratiti dijete do ulaza u školu pri čemu zadržavaju razmak od najmanje 1,5 m u odnosu na druge roditelje i djecu. Isto je i kada dolaze po dijete nakon nastave.

NASTAVA

- Nastava započinje 7. rujna za sve učenike. Učenici nastavu pohađaju u jutarnjoj smjeni.

- Oni učenici koji spadaju u izrazito ranjivu skupinu te ne mogu ili ne smiju u ustanovu o tome dostavljaju potvrdu nadležnog liječnika.

- Učenici jednog odjela će biti smješteni u jednu učionicu. Strogo je zabranjeno miješanje grupa i učenika različitih razreda.

­ - Obvezno je držanje razmaka između učenika u učionici i fizički kontakt između učenika. Svaki učenik sjedit će sam u klupi i zabranjeno je međusobno dijeliti školski pribor ili slične predmete.

- Dodatna i dopunska nastava te izvannastavne aktivnosti odvijat će se unutar grupe učenika istog razrednog odjela ili na daljinu, ukoliko je grupa učenika miješana.

- Učenici nastavu prate u jednoj učionici, izmjenjuju se predmetni učitelji.

- Učenici će biti smješteni u učionicama na način da je osiguran fizički razmak od 1,5 m. Učenici su dužni prilikom kretanja školom poštivati fizički razmak od 1,5 m i nositi maske (maske samo učenici od 5. do 8. razreda).

- U školi neće biti zvona za početak i kraj nastave, nastava će biti organizirana u blok satima, kako bi učenici dnevno dolazili u kontakt sa što manje učitelja (i obrnuto).

- Nastava Informatike održavat će se u učionici informatike uz poštivanje svih epidemioloških i higijenskih mjera.

- Nastava Njemačkog jezika u 4. i 5. razredima održavat će se na način da će učenici jedan tjedan imati jedan sat nastave uživo s učiteljicom i jedan sat virtualno.

- Upute o radu virtualnih učionica učenici će dobiti pravovremeno od učitelja.

 

HIGIJENA

- Učenici su dužni prilikom dolaska u učionicu te više puta tijekom dana prati ruke sapunom i vodom (ili dezinficirati sredstvom). Potrebna higijenska sredstva bit će osigurana u svakoj učionici.

- U učionicama će biti dezinfekcijska sredstva i svaka se učionica nakon određenog bloka mora prozračiti i dezinficirati potrebno.   

 

NOŠENJE MASKI

- u autobusu (svi učenici putnici)

- prilikom prolaska kroz školu (učenici od 5. do 8 razreda nose maske od ulaza u školu do garderobe i učionice, jednako tako pri izlazu iz učionica i iz škole)

- medicinske maske potrebne su u slučaju ako učenik razvije znakove bolesti tijekom boravka u ustanovi te mu je potrebno osigurati masku, ako narušeno zdravstveno stanje učenika omogućuje nošenje maske.

 

RASPORED DOLASKA U ŠKOLU

 

Učenici ulaze u školu prema točno određenom rasporedu i na 3 različita ulaza te su se dužni pridržavati istog.

Pri ulazu u školu učenici obućom prelaze preko dezinfekcijske barijere, dezinficiraju ruke, odlaze do garderobe pa do učionica.

Kretanje do garderobe i učionica na način da se održava fizički razmak od najmanje 1,5 m.

 

ULAZ VRTIĆ

7:30 SATI – 4.B RAZRED

7:40 SATI – 3. RAZRED

7:50 SATI – 1. RAZRED

 

GLAVNI ULAZ

 

7:10 SATI – PRVA GRUPA UČENIKA PUTNIKA

7:30 SATI – 6. RAZRED

7:40 SATI – 7. RAZRED

7:50 SATI -  8. RAZRED I DRUGA GRUPA UČENIKA PUTNIKA

 

ULAZ MALA DVORANA

 

7:30 SATI – 5.A i 5.B RAZRED

7:40 SATI – 2. RAZRED

7:50 SATI – 4.A RAZRED

 

IZLAZAK IZ ŠKOLE

- Učenici izlaze iz škole nakon završetka nastave. Detaljna satnica s rasporedom izlazaka učenika iz škole bit će donesena nakon utvrđenog rasporeda sati. Do tada je izlazak iz škole jednako siguran pošto učenici neće u isto vrijeme napuštati učionice i učionice će napuštati uz odobrenje učitelja.

 

PREOBUVANJE

- Nakon ulaska u školu učenici odlaze u garderobu te se preobuvaju u papuče i ostavljaju jakne te odmah odlaze u svoju učionicu, bez zadržavanja u holu, hodniku ili garderobi.

- Prilikom preobuvanja dužni su održavati fizički razmak od 1,5 m što bi značilo strpljenje i čekanje drugih učenika da se preobuju kako ne bi bespotrebno došlo do fizičkog približavanja.

 

KUHINJA

- Učenici koji će se hraniti u školskoj kuhinji obrok će dobiti u učionici. Obroke će do učionica dostavljati kuharica, nakon čega će ih učenici uzeti sami sa stola koji će biti za to predviđen te će na isti stol vraćati korištene tanjure, čaše, pribor. Učenike molimo za strpljenje te uz održavanje razmaka od drugih učenika odlaziti do stola s jelom.

 

PRIJEVOZ

- U autobusu je obvezno nošenje maske i poštovati raspored sjedenja – jedan učenik svakog dana sjedi na istom mjestu u dolasku i odlasku iz škole. Učenici iz iste obitelji mogu sjediti jedan pored drugog.

 

UDŽBENICI

- Udžbenike i radne bilježnice učenici će dobiti u školi prvi dan nastave. Udžbenici i radne bilježnice su već pripremljeni i sigurni za preuzimanje. Učenici neka prvi dan nastave (7. rujna) uzmu svoje torbe u koje mogu staviti udžbenike i radne bilježnice i odnijeti ih kući.

 

KORIŠTENJE SANITARNIH PROSTORA

- uz dopuštenje učitelja

- koristiti toalet najbliži učionici

- pričekati ispred ukoliko već netko koristi toalet

 

UČIONICE

KAT

5. A RAZRED – UČIONICA HRVATSKOG JEZIKA

6. RAZRED – UČIONICA MATEMATIKE

7. RAZRED – UČIONICA POVIJESTI

8. RAZRED – UČIONICA ENGLESKOG JEZIKA

 

PRIZEMLJE LIJEVO KRILO

5. B RAZRED – UČIONICA KEMIJE

2. RAZRED – UČIONICA 2. RAZREDA

4.A RAZRED – UČIONICA 4.A RAZREDA

 

PRIZEMLJE DESNO KRILO

4. B RAZRED – UČIONICA 4.B RAZREDA

3. RAZRED – UČIONICA 3. RAZREDA

1. RAZRED – UČIONICA 1. RAZREDA

 

(Na vratima svake učionice pisat će za koji je razred.)

 

PŠ HUMLJANI

 

Za PŠ Humljani jednako vrijede sve navedene mjere te su osigurani uvjeti za realizaciju epidemioloških mjera. Roditelji i učenici dužni su pridržavati se istih.

Kretanje i boravak uz školi bit će uz nadzor učitelja.

Raspored sjedenja je napravljen prema epidemiološkim mjerama.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sve dodatne ili nove upute i informacije učenici/roditelji će dobiti pravovremeno. 

Za sva pitanja na raspolaganju vam je stručna služba škole.

Sretno svima u novoj školskoj godini. Veselimo se novim uspjesima naše djece, a s novim mjerama nosimo se smireno i hrabro te s vjerom da neće dugo trajati.

 

Srdačno, djelatnici Škole!

 
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 211104
Ovaj mjesec: 1108
Ovaj tjedan: 117
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju