preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

PŠ Humljani: eTwinning projekt Živimo zeleno/Living greenly

Autor: Svjetlana Carić, 14. 6. 2021.

Učenica PŠ Humljani s učiteljicom Sanelom Tot sudjelovala je u eTwinning projektu Živimo zeleno/Living greenly koji je počeo u rujnu 2020. godine, a završio u lipnju 2021. godine.

Učenica PŠ Humljani s učiteljicom Sanelom Tot sudjelovala je u eTwinning projektu Živimo zeleno/Living greenly koji je počeo u rujnu 2020. godine, a završio u lipnju 2021. godine. Autorice projekta su učiteljice Marina Arambašić iz OŠ Ladimirevci i Ivana Rendulić iz OŠ Lipovac. Ukupno je u sudjelovalo 193 projektnih partnera iz različitih država.

Cilj projekta: Raznim aktivnostima poticati učenike na istraživanje i promišljanje time i stjecanje spoznaja o uzrocima i posljedicama utjecaja na prirodu koje pridonose razvoju svih oblika mišljenja, osobito kreativnog razmišljanja i rješavanja problema.

Radni postupak: Projektni partneri trebaju odabrati minimalno pet datuma koje će obilježiti s učenicima, saditi biljke, skupljati stari papir, organizirati radionice ekološke tematike i kreativne reciklaže, istražiti ekološke probleme, uratke postavljati na Twinspace i Facebook stranicu te evaluirati projekt.

U PŠ Humljani odvijale su se brojne ekološke radionice u okviru izvannastavne aktivnosti Čuvari prirode.

Listopad

Povodom Svjetskog dana štednje koji se obilježava 31. listopada učenica Asi promišljala je o tome zašto je važno štedjeti. Od plastičnog otpadnog materijala izrađivala je kasicu Štedljivicu.

Studeni

Tijekom mjeseca studenog upoznala je mogućnosti digitalnog alata Canva te izradila plakat Eko poruke. Eko porukama poručuje na koji način trebamo čuvati naš planet Zemlju.

Prosinac

Učenica je sudjelovala u ekološko-obrazovnom nagradnom natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pod nazivom Od starog novo, za dar od srca, izradom svijećnjaka kreativnim recikliranjem stakla. Videozapis: 

https://www.youtube.com/watch?v=lzVPSSzR_Hc&feature=youtu.be&ab_channel=SanelaTot

 

Veljača

Maštalo se o Maskenbalu i mogućem maskiranju. Odlučile smo izraditi masku od otpadnog kartonskog materijala. Izradile smo kostim Popcorn. Na Maškarama 2021. u matičnoj školi učenica Asi osvojila je 1. mjesto u kategoriji Pojedinačna maska.

Ožujak

U proljetno vrijeme učenica je promatrala rast i razvoj posijanih sjemenki povrća.

Travanj

Učenica je učila o Danu planetu Zemlji, nakon čega je osmišljavala rimovane ekološke poruke koje potiču na zaštitu našeg planeta te je izradila plakat.

Svibanj

U mjesecu svibnju slavi se Majčin dan. Tim povodom učenica je u ukrasnu posudu, koja je ostala od kupljenih sadnica cvijeća, posadila biljku koju ljudi zovu čuvar kuća. Napisala je na ostatke plastičnog tanjura najljepše poruke majci. Kao latice cvijeta zalijepila ih je na slamčicu. Poklon majci za Majčin dan bio je uspješno izrađen. 

Upotrebljavajući otpadni materijal (kartonske rolice, stare salvete, kartonsku kutiju za cipele) učenica je izradila stalak za školski pribor. Kako bi stalak bio stabilan, zalijepljen je vrućim ljepilom.

Lipanj

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja učenica je učila o važnosti ekološkog uzgoja biljaka. U vrtu je nabrala ekološki uzgojene jagode. Na satu je uslijedilo pravilno pranja jagoda, čišćenje i, naravno, kušanje.

 

Misli globalno - djeluj lokalno!

 

Učiteljica: Sanela Tot

 
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 210942
Ovaj mjesec: 946
Ovaj tjedan: 271
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju