preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici 3. i 4. razreda posjetili Park prirode Papuk

Autor: Svjetlana Carić, 14. 6. 2021.

Učenici 3. i 4.a i b razreda te PŠ Humljani, u pratnji učiteljica Tatjane Maršić, Latice Harauzek, Tamare Ivić i Sanele Tot posjetili Park prirode Papuk - Kuću Panonskog mora i Adrenalinski park Duboka u blizini Velike.

Učenici 3. i 4.a i b razreda te PŠ Humljani, u pratnji učiteljica Tatjane Maršić, Latice Harauzek, Tamare Ivić i Sanele Tot posjetili Park prirode Papuk - Kuću Panonskog mora i Adrenalinski park Duboka u blizini Velike.

Izvanučionička nastava Park prirode Papuk realizirana je prema kurikulumu Škole. Prijevoz učenika osigurao je Park prirode Papuk.

Ispred Kuće Panonskog mora srdačno nas je dočekala rukovoditeljica organizacije i posjećivanja, naša poznanica i sumještanka, Maja Jurlina.

Učenici su u grupama pod stručnim vodstvom pogledali prezentaciju nastanka gorja Papuk od davnina do danas te ponešto o biljnom i životinjskom svijetu, koji je davno nestao, a iza kojeg su ostali samo fosili. Učenicu su pokazali zavidno znanje o dinosaurima i iznenadili našeg voditelja, biologa Hrvoja.

Treći razred i PŠ Humljani za to vrijeme išli su u Adrenalinski park Duboka. Tamo ih je dočekao naš već „stari“ poznanik i čuvar prirode Časlav Sikora. Učenici su željno očekivali sigurnosnu opremu i svi su htjeli isprobati svoje motoričke i psihičke sposobnosti. Nakon uvodnog predavanja o sigurnosti, demonstracije rukovanja opremom te isprobavanja na kratkoj i niskoj sajli, pristupili smo savladavanju prepreka. Bilo je tu jako spretnih učenika koji su ovdje već bili i iskusili uzbuđenje u krošnjama drveća, ali i straha, kojeg su svi pobijedili.

Zaista smo uživali u svakom trenutku.

Dok smo čekali razmjenu učenika poigrali smo se u interaktivnom labirintu te igralištu kraj Kuće panonskog mora.

Nakon završetka, umorni i gladni, zaputili smo se u Vilu Šteficu gdje nas je dočekalo ljubazno i srdačno osoblje s finim objedom.

Zadovoljni smo se uputili kući. Koliko su učenici bili zadovoljni govori Sabinina rečenica: “Ovo je najbolja ekskurzija ikad u mom životu! Zauvijek ću se ovoga sjećati!“.

                                                                                     Učiteljica Tatjana Maršić
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 211104
Ovaj mjesec: 1108
Ovaj tjedan: 117
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju