preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

ČaRaPa - Čačinčani rade park

Autor: Svjetlana Carić, 1. 4. 2021.

Uspješno provedena akcija ČaRaPa - Čačinčani rade park, u sklopu projekta "Vrline znanja - ulaganje u ljude i zajednice" kojeg je proveo DKolektiv i partneri Zaklada Slagalica, Zeleni Osijek, Grad Osijek, OŠ Antuna Gustava Matoša, Čačinci i Medicinska škola Osijek, a financiran je od Ureda za udruge Vlade RH kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje. 

Zajedničkim smo radom dobili Školski park "Matoševe pčelice".

 

 

Dana 29. ožujka 2021. godine uspješno je provedena akcija ČaRaPa - Čačinčani rade park. Ova akcija uređenja školskog parka planirana je i realizirana kao jedna od aktivnosti projekta "Vrline znanja - ulaganje u ljude i zajednice" kojeg je proveo DKolektiv uz partnere Zaklada Slagalica, Zeleni Osijek, Grad Osijek, OŠ Antuna Gustava Matoša, Čačinci i Medicinska škola Osijek, a financiran je od Ureda za udruge Vlade RH kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje. 

Zajedničkim radom smo dobili Školski park "Matoševe pčelice". Školski park koji se nalazi u okolišu naše Škole skupa su uredili učenici i učitelji volonteri naše škole, roditelji naših učenika uz ostale mještane i predstavnike udruga naše lokalne zajednice.

Učenici OŠ Antuna Gustava Matoša pozivaju sve mještane neka odgovorno i brižno koriste školski park za odmor i opuštanje, čuvajući ga za sadašnje i buduće generacije.

Uređenje školskog parka uključivalo je sadnju cvijeća, drveća i ukrasnog bilja, uređenje postojećih kamenjara i zasađenog cvijeća i grmlja te bojanje klupa i stolova. U uređenju i daljnjem održavanju parka veliku ulogu ima skupina učenika 4.a razreda okupljenih u izvannastavnoj aktivnosti Vrijedne ruke koju vodi učiteljica Latica Harauzek. Ovi učenici već od ranije brinu o školskom okolišu kao i učitelj Ivica Perković koji volonterski održava i uređuje školski vrt.

Školski park nosi naziv "Matoševe pčelice", prema nazivu  školskog volonterskog kluba "Matoševe pčelice", koji je s radom počeo prošle godine, a čije je osnivanje bilo dio cilja uključenja naše škole u projekt "Vrline znanja - ulaganje u ljude i zajednice". Voditelji volonterskog kluba u školi su Mateja Galić i Velimir Tresk, a koordinatorica je Svjetlana Carić.

Na akciji ČaRaPa uvjerili smo se kako je osnivanje volonterskog kluba u školi itekako opravdano. Već je ova akcija, ČaRaPa, koju smo planirali u sklopu volonterskih akcija, pokazala lijep rezultat, pokazala je kako možemo okupiti mnoge članove, mnoge volontere, koji žele sudjelovati u volonterskim aktivnostima škole, čime bi se naši ciljevi usmjereni dobrobiti za zajednicu i pojedinca ostvarivali.

Svjetlana Carić

 

 

 

 
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 211104
Ovaj mjesec: 1108
Ovaj tjedan: 117
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju