preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

PŠ Humljani - Pogled u listopad

Autor: Svjetlana Carić, 3. 11. 2020.

 

U Područnoj školi Humljani mjesec listopad bio je obogaćen zanimljivim događajima...

 

(Klikni Opširnije)

 

U Područnoj školi Humljani mjesec listopad bio je obogaćen zanimljivim događajima.

Tijekom Dječjeg tjedna, u okviru razrednog projekta Svojim znanjem mijenjam svijet, učilo se o dječjim pravima pomoću Konvencije o pravima djeteta pisane u stihovima. Rješavali su se kvizovi te izrađivao plakat o naučenome. Najviše veselja u učionici izazvalo je dječje pravo na igru.

Istraživalo se promjene u prirodi, realizirajući izvanučioničnu nastavu Boje jeseni u Humljanima. Šetnjom u svom mjestu uočavale su se vremenske prilike, istraživale različite biljke na osnovu izgleda lista i kore drveta, pronalazili, mirisali i kušali jesenski plodovi, opisivale uočene životinje te djelatnost ljudi u zavičaju. Učio se proces prešanja prikupljenog lišća koje se poslije upotrijebilo za kreativno stvaranje tete Jesenke. Bila je to jedna od aktivnosti eTwinning projekta Pogled u boje godišnjih doba.

U Tjednu školskog doručka kritički se promišljalo o zdravoj i nezdravoj prehrani te zaključilo da nutritivno bogati obrok povoljno utječe na učenje, pamćenje i sposobnost koncentracije. Plakatom Zdravi doručak prikazan je tjedni prijedlog zdravog doručka.  

Istraživalo se zašto se obilježava Dan kravate te gdje je u Hrvatskoj bila predstavljena najdulja kravata.

Zanimljivim aktivnostima obilježen je Svjetski dan jabuka. Učilo se o vrstama jabuka, kušalo Gala jabuku,  pravio prirodni sok jabuke Zlatni Delišes, igrala igra Memori spajanjem jabuke s njezinim nazivom te izrađivao plakat Vrste jabuka.  Na kraju je bilo zabavno jer se igrala igra Križić-Kružić pomoću aplikacija jabuka.

Učenica Asi promišljala je o tome zašto je važno obilježiti Svjetski dan štednje. Kreativno je osmišljavala što trebamo svakodnevno štedjeti te iznijela prijedloge što nikada ne treba štedjeti. Svoja promišljanja prikazala je umnim mapama. Pomoću plastičnog otpadnog materijala izradila je kasicu Štedljivicu. Svjetskim danom štednje realizirana je jedna od planiranih aktivnosti eTwinning projekta Živim zeleno.

Jesenskim bojama razveselili smo prozore naše učionice. Što smo sve radili možete pogledati u našoj digitalnoj knjizi Pogled u listopad na sljedećoj poveznici:

 

https://read.bookcreator.com/gSz7vwmjmoO8GquDE1jut5y0SGo2/weEbe_dsSaeocSZ-Qui5HQ

 

Učiteljica: Sanela Tot
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 211104
Ovaj mjesec: 1108
Ovaj tjedan: 117
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju