preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

Tjedan školskog doručka

Autor: Svjetlana Carić, 19. 10. 2020.

U našoj školi obilježen Tjedan školskog doručka.

Tjedan školskog doručka slavili smo od 12. do 16. listopada, a pokrenut je kako bi se podigla svjesnost o važnosti zdravog doručka za učenike. 

 

 

 

 

Listopad, mjesec obilježavanja Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje, uvijek je bio prepun aktivnosti. Vrijedne učiteljice i učenici na različite su načine slavili kruh, plodove zemlje, posebno jabuke, omiljeno voće naših školaraca, koje obožavamo u raznim pitama, štrudlama, kolačima.  

Ove godine bogatiji smo za još jedno obilježavanje. Hrvatska će od ove godine u listopadu, uoči Svjetskog dana hrane, slaviti i nacionalni Tjedan školskog doručka. Slažemo se kako je doručak za učenike vrlo važan, posebno onaj u školi, te zaslužuje svoje posebno slavlje. 

Ove godine Tjedan školskog doručka slavili smo od 12. do 16. listopada. Tjedan školskog doručka pokrenut je kako bi se podigla svjesnost o važnosti zdravog doručka za učenike. 

U našoj školi razrednici su s učenicima obilježili Tjedan školskog doručka unutar sata razrednika, na način da su izrađivali zdrave razredne jelovnike, plakate kojima prezentiraju zdravu hranu, zdrave sendviče, slikali su, slušali predavanje, razgovarali. Pogledajte slejdeće fotografije kako biste se uvjerili da smo se zaista posvetili ovoj temi, vrlo važnoj za naše učenike.

2. razred s učiteljicom Suzanom Okrugić:

Tjedni jelovnik 2. razreda

 

Kviz DA / NE

 

3. razred i učiteljica Tamara Ivić izrađivali su "zdrave sendviče":

 

5. a razred s učiteljicom Andreom Prelog Vujić crtali su "Jesensko-zimske jelovnike"

 

PŠ Humljani

 

Učenici 2. i 3. razreda PŠ Humljani s učiteljicom Sanelom Tot kritički su promišljali o zdravoj i nezdravoj prehrani na Satu razrednika. Zaključili su da je doručak najvažniji dnevni obrok te da nutritivno bogati obrok povoljno utječe na učenje, pamćenje i sposobnost koncentracije. Izradili su plakat Zdravi doručak koji sadrži tjedni prijedlog zdravog doručka. Zdrave jutarnje obroke pogledajte na plakatu.

 

 

Svjetlana Carić
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 210942
Ovaj mjesec: 946
Ovaj tjedan: 271
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju