preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Autor: Svjetlana Carić, 15. 10. 2020.

Učenici 7.razreda su u sklopu projekta „Me, myself and I“ obilježili Svjetski dan mentalnog zdravlja. Učenici su kroz interaktivno predavanje s pedagoginjom Svjetlanom Carić učili o mentalnom zdravlju te uz vodstvo učiteljice Likovne kulture, Mateje Galić, izrađivali zelene vrpce, kao simbol potpore mentalnom zdravlju, s porukama drugim učenicima o tome kako očuvati mentalno zdravlje.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se svake godine 10. listopada zbog podizanja svjesnosti o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja.

 

Učenici 7.razreda su u sklopu projekta „Me, myself and I“ obilježili Svjetski dan mentalnog zdravlja. Učenici su kroz interaktivno predavanje s pedagoginjom Svjetlanom Carić učili o mentalnom zdravlju, o tome kako očuvati mentalno zdravlje te opisivali učenika koji je dobrog mentalnog zdravlja. Obilježavanju se pridružila i učiteljica Likovne kulture, Mateja Galić, koja je učenike učila o tome što je logo, logotip, vizualni znak pa su učenici izrađivali u kolažu zelenu vrpcu, simbol potpore mentalnom zdravlju. Na zelenim vrpcama napisane su poruke drugim učenicima o tome kako mogu očuvati svoje mentalno zdravlje. Vrpcama smo ukrasili hol naše škole. Učenici su izradili i zelene satenske vrpce koje smo nosili na majicama u znaku obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja. Ono što su sedmaši napravili za sebe, upoznavanje je sebe, vlastitih snaga i vrlina.

 

 

Svjetlana Carić

 

 
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 210944
Ovaj mjesec: 948
Ovaj tjedan: 273
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju