preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

Login
Logo Škole

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 169842
Ovaj mjesec: 513
Ovaj tjedan: 93
Kalendar
« Rujan 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Hrabri telefon

Korisno

vijesti
ŠTRAJK
Kristina Krmpotić / datum: 5. 11. 2019. 16:55

Poštovani učenici i roditelji, 

dana 6. studenoga 2019. (srijeda) u OŠ Antuna Gustava Matoša u Čačincima  učitelji sudjeluju u organiziranome i najavljenome štrajku. 

Nastave prema uobičajenom rasporedu neće biti, ali za pristigle učenike koje roditelji odluče poslati u školu, ravnatelj je dužan organizirati primjereni oblik odgojno-obrazovnog rada. 

Molim Vas da pratite web stranice škole, ukoliko dođe do kakvih promjena.

Ako budete imali kakvih upita, molim Vas, obratite se osobi za kontakt:

ravnateljica škole Kristina Krmpotić kristina.krmpotic1@skole.hr 

 

Zahvaljujem Vam na razumijevanju!

 

Ravnateljica škole:

Kristina Krmpotić, prof.


[OPŠIRNIJE]Sjetimo se onih kojih više nema
Svjetlana Carić / datum: 31. 10. 2019. 12:53

Učenici 8. b razreda su, u pratnji vjeroučitelja Mirka Krole, povodom nadolazećeg Dušnog dana obišli grobove preminulih učenika, učitelja i djelatnika naše škole.

 


[OPŠIRNIJE]Pisanje glagoljicom
Svjetlana Carić / datum: 31. 10. 2019. 10:04

Glagoljica je staro hrvatsko pismo koje se u Hrvatskoj pojavilo u 9. stoljeću. U hrvatske krajeve donijeli su je učenici Ćirila i Metoda donoseći knjige pisane općeslavenskim jezikom i glagoljicom. Taj jezik i pismo Hrvati prihvaćaju brzo jer im je bio bliži i razumljiviji od latinskog. Hrvatski zapisivači preoblikuju glagoljicu stvarajući hrvatsku varijantu glagoljice – uglatu glagoljicu.

 Učenici 6. razreda učili su glagoljična slova i o vrijednosti glagoljice kao starog hrvatskog pisma. Nakon toga i sami su se okušali u pisanju glagoljicom. Ispisivali su kratke poruke o potrebi čuvanja hrvatske glagoljske baštine i izrađivali predmete od glinamola na kojima su pisali svoje ime, nadimak ili inicijale glagoljicom.

Poruke i predmete koje su osmislili poklonili su prijateljima ili članovima obitelji.

 

Učiteljica Kristina Krolo


[OPŠIRNIJE]Pozdrav jeseni
Svjetlana Carić / datum: 29. 10. 2019. 13:41

 

Učenicima i učiteljicama razredne nastave pogodovali su topli dani tzv. babljeg ljeta koje su iskoristili za realizaciju izvanučionične nastave pod nazivom Pozdrav jeseni, a koja se održala u Humljanima.

Najbolje pročitajmo izvještaje naših učenika 3. a razreda:

 

Pozdrav jeseni

 

24.10.2019. okupili smo se u 9 sati ispred škole. Okupili smo se da bi otišli u Humljane pozdraviti jesen. Po nas su došla dva autobusa. Išli su svi učenici od 1. do 4. razreda. Kada smo došli, svi smo se smjestili i postavili deke na pod. Tamo smo igrali: nogomet, graničara, lovice i skrivača. Iz Humljana smo otišli u 11:30 sati. Autobusi su nas ostavili ispred škole i svi smo otišli svojim kućama.

Domagoj Stojanović, 3.a

 

 

Pozdrav jeseni

 

Dana 24. 10. 2019. u 9:00 sati ispred škole okupili su se svi učenici od prvog do četvrtog razreda. Išli smo u Humljane pozdraviti jesen. Autobusi su došli u 9:00 sati. Stigli smo u 9:15. Tamo smo prvo doručkovali, zatim smo se igrali. Kući smo krenuli u 11:30.

Matej Nerovčić, 3.a

 

Pozdrav jeseni

Dana 24. listopada 2019. okupila su se sva djeca od 1. do 4. razreda. Autobus nas je odvezao do Humljana. U Humljane smo došli u 9:15. Kada smo došli prvo smo doručkovali. Kasnije smo se igrali i imali smo lijepe aktivnosti. Autobus je došao po nas u 11:30 sati.

Ema Grubišić, 3.a

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Štrajk
Kristina Krmpotić / datum: 29. 10. 2019. 11:12

Poštovani učenici i roditelji, 

dana 30. listopada 2019. (srijeda) u OŠ Antuna Gustava Matoša u Čačincima  učitelji sudjeluju u organiziranome i najavljenome štrajku. 

Nastave prema uobičajenom rasporedu neće biti, ali za pristigle učenike koje roditelji odluče poslati u školu, ravnatelj je dužan organizirati primjereni oblik odgojno-obrazovnog rada. 

Molim Vas da pratite web stranice škole, ukoliko dođe do kakvih promjena.

Ako budete imali kakvih upita, molim Vas, obratite se osobi za kontakt:

ravnateljica škole Kristina Krmpotić kristina.krmpotic1@skole.hr 

 

Zahvaljujem Vam na razumijevanju!

 

Ravnateljica škole:

Kristina Krmpotić, prof.


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
Svjetlana Carić / datum: 18. 10. 2019. 11:21

Učenici obilježili Dan kravate.

Učenici 2. razreda

 

Pano učenika 2. r

 

Pano učenika 4.b

 

Radovi učenika 6. r - radionica Moja kravata


[OPŠIRNIJE]"Za bakinim stolom"
Administrator / datum: 18. 10. 2019. 12:13

Učenici i učitelji naše škole sudjelovali na manifestaciji

"Za bakinim stolom".

Dio bogatog programa činili su nastupi naših učenika za koje su ih pripremile učiteljice, a učenici su sudjelovali i na sajmu kolača za što su se pobrinule uvijek vrijedne majke i bake pripremivši razne kolače i slastice. 

 

 

Možete pročitati više na: https://www.icv.hr/2019/10/za-bakinim-stolom-miris-lepinja-buhtli-pereca-kolaca-meda-vina-i-mosta-privukao-mnostvo-posjetitelja/


[OPŠIRNIJE]Eko-etno skupina za Dane kruha
Svjetlana Carić / datum: 18. 10. 2019. 10:57

Učenici Eko-etno skupine s vjeroučiteljem Mirkom Krolom osmislili su kutak posvećen

Danima kruha, danima zahvalnosti za plodove zemlje.


[OPŠIRNIJE]MakeX European Open 2019.
Administrator / datum: 14. 10. 2019. 19:45

U subotu, 12. listopada 2019. naša škola je sudjelovala u regionalnom natjecanju iz eduacijske robotike MakeX European Open i konferenciji projekta "STEM revolucija u zajednici". Sudjelovalo je više od 300 ljudi iz Hrvatske, Srbije i Kosova na predavanjima, radionicama i drugim aktivnostima te gotovo njih 200 se natjecalo na ovom regionalnom natjecanju.

Našu školu se predstavili učenici Karlo Parić i Mislav Peček. Tema ovogodišnjeg natjecanja je "City Guardian". Učenici su morali rješavati zadatke uključivanja dodatnog napajanja za grad, micanje prepreke na cesti, recikliranje otpada i druge zanimljive zdatake.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje
Administrator / datum: 14. 10. 2019. 16:05
ODRŽAVANJE NASTAVE U UTORAK, 15. 10. 2019.
 
Poštovani učitelji, roditelji i učenici!
Dana 15. listopada 2019. godine (utorak) u OŠ Antuna Gustava Matoša, Čačinci, održava se redovna nastava prema uobičajenom rasporedu.
 
Ako budete imali upita, molim Vas da se obratite osobi za kontakt na e-mail:
                               ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr

Daljnje obavijesti pratite na mrežnim stranicama škole.
 
Zahvaljujem Vam na razumijevanju!
                                                                         Ravnateljica Kristina Krmpotić, prof.

[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje
Administrator / datum: 11. 10. 2019. 20:36
Poštovani roditelji i učenici,
nastavak štrajka učitelja za našu županiju najavljen je za ponedjeljak, 14. listopada 2019. Svi učitelji najavili su sudjelovanje u štrajku te nastave neće biti.
U skladu s ranijom obavijesti o štrajku i postupanje će biti isto. Za sve dodatne upite možete se javiti na e-mail: ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
 
Zahvaljujem Vam na razumijevanju!
 
Ravnateljica Kristina Krmpotić, prof.

[OPŠIRNIJE]Otvorenje Dječjeg tjedna
Svjetlana Carić / datum: 11. 10. 2019. 11:28

Za početak Dječjeg tjedna svakako nam je pogodovalo toplo i ugodno jesensko sunce koje nas je pratilo u šetnji našim Čačincima, kojom smo tradicionalno otvorili još jedan Dječji tjedan. 

Učenici razredne nastave putem su dijelili korisne poruke odraslima koje su sami pripremili. Povratkom u školu počastili smo se pjesmom i igrom te oslikavanjem školskog dvorišta kredom.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan zaštite životinja
Svjetlana Carić / datum: 4. 10. 2019. 13:59

Dana 4. listopada učenici 4. a i b razreda zajedno sa svojim učiteljicama obilježili su Svjetski dan zaštite životinja.

Učenici su prethodno na internetu istražili zanimljivosti o kućnim ljubimcima nekih učenika. Tako je Agata napravila PowerPoint prezentaciju kojom nas je upoznala s nekim zanimljivostima o mačkama (npr. kako odabrati mačku za sebe, koje su rijetke vrste mačaka). Mila, Noa i Dominik istražili su o ribicama, a Barbara je istraživala o kornjačama. Tomislav je donio svoje kornjače i ispričao nam čime ih hrani i koliko često. Marko nam je predstavio svoje dvije zlatne ribice, a Franka sa svojim jako umiljatim mačkom Tigrićem kojeg smo počastili porcijom Friskiesa. Za potpuni dojam, učenici su izradili plakate vezane uz Svjetski dan zaštite životinja kojima želimo poručiti svima da vole svoje kućne ljubimce kao što oni vole nas. 

 

S puno ljubavi i pažnje pozdravljaju vas 4. a i b razred te učiteljice Elena i Danijela.

                                     Učiteljica:

                                   Danijela Lokner


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Svjetlana Carić / datum: 1. 10. 2019. 09:52

Svake godine se i u našoj školi obilježava Europski dan jezika. Ove godine su učenici predmetne nastave s učiteljicom Draganom na satu njemačkog jezika učili brojalice na njemačkom. Prvo smo čitali brojalice i prevodili. Nakon toga su učenici svoje brojalice prepisali na šareni papir i nacrtali nešto o toj brojalici. Svi smo se jako zabavili, jer su brojalice jako zabavne i smiješne.

Na stranici Europski dan jezika možete detaljnije pogledati što je Europski dan jezika. Na stranici možete pronaći puno zabavnih igrica uz koje možete naučiti nešto o europskim jezicima. Ili možete istražiti najduže riječi u europskim jezicima. Najdužu njemačku riječ učiteljica Dragana inače pročita svojim učenicima. Istražite ili prebrojite koliko slova ta riječ ima:

Grundstücksverkehrsgenehmigunszuständigkeitsübertragungsverordnung

 
https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/hr-HR/Default.aspx

 

 
 
Za učenike predmetne nastave organizirano je i natjecanje u sricanju riječi na engleskom jeziku, Spelling Bee. Pobjednica natjecanja je Marija J., 6.razred. Na 2. mjestu bila je Franka Z., 6.razred, a na 3.mjestu Tesa S. iz 5. razreda. Čestitamo!
Ukupno se natjecalo 13 učenika. 
Natjecanje je pratilo povjerenstvo u sastavu učiteljica stranih jezika u našoj školi: Sanja Cingel, Biljana Farkaš i Dragana Dropulja. 
 
 
Dragana Dropulja/ Biljana Farkaš

[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Vukovar
Administrator / datum: 27. 9. 2019. 09:06

Osmaši su i ove godine (23. rujna), u sklopu projekta MCDR – posjet učenika osmih razreda Vukovaru, obišli autentične i memorijalne lokacije te su poslušali razna predavanja o Domovinskom ratu, ali i važnosti očuvanja mira.

U vukovarskoj bolnici pogledali su kratak film i poslušali predavanje o događajima koji su se odvijali na toj lokaciji u vrijeme rata. Obišli su i originalno sklonište u kojem su tada bili smješteni svi pacijenti. Zatim je uslijedio posjet Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata te Spomen-domu Ovčara gdje su minutom šutnje odali počast svim žrtvama.

Nakon obilaska, učenici su sudjelovali u Školi mira te se natjecali u kvizu znanja. Boje naše Škole branile su Anita Krsnik i Dunja Viktorija Krolo. Neizvjesno je bilo do samog kraja te nam je pobjeda izmaknula za samo jedan bod.

Pred sam kraj, posjetili su još i Gradski muzej te Muzej vučedolske kulture gdje su vidjeli mnogo zanimljivih artefakata i čuli zanimljive priče o nekadašnjoj vučedolskoj kulturi.

 

Andrea Prelog Vujić


[OPŠIRNIJE]Projekt "Žličica" - obavijest za roditelje
Svjetlana Carić / datum: 22. 8. 2019. 12:28

O B A V I J E S T

 

Poštovani roditelji!

I u školskoj godini 2019./2020. Virovitičko-podravska županija u partnerstvu sa školama provodit će projekt „Žličica“ putem kojeg se učenicima osiguravaju besplatni obroci u školskoj kuhinji. Po novom Pozivu na dostavu projektnih prijedloga za natječaj  „OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA (školska godina 2019. – 2020.)“  promijenjen je kriterij te od sada pravo na besplatne obroke imaju samo djeca iz obitelji koje su korisnici dječjeg doplatka.

Kako bismo na vrijeme mogli prijaviti broj učenika koji ostvaruju pravo na besplatne obroke, molim sve roditelje koji žele koristi ovo pravo da dostave u školu rješenje o dječjem doplatku najkasnije do 6.rujna 2019.

 

Kristina Krmpotić

ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Odluka o korištenju obrazovnih materijala
Administrator / datum: 15. 7. 2019. 15:22

Odluku o korištenju obrazovnih materijala možete vidjeti klikom na POVEZNICU.

Uz odluku nalaze se i sljedeći dokumenti:

Katalog udžbenika 2019./2020. šk.god.

Katalog udžbenika 2014.

Popis odabranih drugih materijala 1., 5., i 7. razred


[OPŠIRNIJE]Nabava udžbenika i drugih obrazovnih materijala
Svjetlana Carić / datum: 8. 7. 2019. 12:40

Obavijest roditeljima učenika OŠ A.G.Matoša, Čačinci

Nabava udžbenika i drugih obrazovnih materijala

 

Prema  Zakonu o udžbenicima  i drugim obrazovnima materijalima za osnovnu i srednju školu, navedeno je da će se sredstva za nabavu obveznih i izbornih  udžbenika za učenike osnovnih škola osigurati  u državnom proračunu. Nabavljeni udžbenici  bit će vlasništvo Škole te će se od školske godine 2019./2020. pa nadalje nasljeđivati. 

U školskoj 2019./2020. godini koristit će se za učenike 2.,3.,4.,6.7. (osim kemije, biologije, fizike) i 8. razreda udžbenici i pripadajući nastavni materijali odabrani 2014. godine koji su sastavni dio Kataloga odobrenih udžbenika iz 2014. godine. 

Novi udžbenici zbog kurikularne reforme  koristit će se za 1.,5. i 7. razred (kemija, biologija, fizika) od početka školske 2019./2020. godine. Njih su odabrali učitelji putem posebno kreirane aplikacije.

Svi udžbenici - "stari" iz Kataloga za 2014. i "novi" iz Kataloga iz 2019.  bit će financirani iz državnog proračuna.

Za roditelje učenika s područja Općine Čačinci radne materijale (radne bilježnice, likovne mape od 1. do 8.razreda, geografski atlas  od 5. do 8. razreda, karta RH za 3.r.) financirat će  se od strane Virovitičko - podravske županije i Općine Čačinci. Za potrebe nabave radnih materijala izdvojit će se 1.874.720,21 kuna.

Roditelji moraju nabaviti radni materijal za Tehničku kulturu, Školska knjiga ("kutiju" za Tehničku kulturu), u 5., 6. 7. i 8. razredu, kao i ostale školske potrepštine (pernicu, torbu, bilježnice, papuče i sl.). 

 

Za lakše snalaženje u nabavci pribora za učenike prvog razreda, mogu vam pomoći ove kratke upute:

  1. HJ: crtančica
  2. M:  matematička bilježnica za 1. razred
  3. PID: crtančica
  4. TZK: kratke hlače i majica kratkih rukava
  5. GK: crtančica
  6. LK: kartonska kutija za držanje pribora (može poslužiti kutija od cipela)

Pribor za likovnu kulturu: bojice, flomasteri, masne bojice, tempere, vodene bojice, spužvica za pranje posuđa, obična krpica, podloga za rad (komad plastičnog stoljnjaka), glinamol, ljepilo, škare, kolaž, plastelin. (Navedeni pribor ne morate nabaviti odmah za prvi dan nastave).

  1. Dva fascikla

 

 


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje na Orahovačkom proljeću
Svjetlana Carić / datum: 12. 6. 2019. 12:53

Učenici drugih i trećih razreda s učiteljicama Laticom Harauzek, Danijelom Lokner i Tatjanom Maršić su sudjelovali na 51.Orahovačkom proljeću kao Pipi Duge Čarape i Grge Čvarci. Pjevajući i gađajući publiku cvijećem iz praćki pobrali su osmijehe publike koja ih je nagradila velikim pljeskom.

Učiteljica Tatjana Maršić


[OPŠIRNIJE]Izlet učenika razredne nastave
Svjetlana Carić / datum: 12. 6. 2019. 12:49

Učenici razredne nastave bili na sportskom izletu na igralištu Rupa u Čačincima.

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Bili smo na "Danu Pjesnika" u Novoj Bukovici
Svjetlana Carić / datum: 12. 6. 2019. 10:27
Svake godine sudjelujemo na literarnom natječaju i književnoj večeri "Dan Pjesnika" koju organizira OŠ "Vladimir Nazor" Nova Bukovica. Književnu večer OŠ Nova Bukovica organizira u spomen na bukovačkog pjesnika Pavla Bistrovića čiji je nadimak bio Pjesnik. Našu su školu svojim literarnim radovima predstavljale učenice: Mia Samardžić, Ema Som, Ivana Hat i Gabrijela Cahun. Od ukupno 25 pristiglih literarnih radova rad naše Gabrijele Cahun "Zato si ljubav" posebno je pohvaljen i nagrađen prigodnim poklonom.
 
 
Učiteljica Kristina Krolo

[OPŠIRNIJE]Uređenje školskog dvorišta
Svjetlana Carić / datum: 7. 6. 2019. 13:45

Dugo nas je već kiša sputavala u uživanju na svježem zraku i suncu. Primijetili smo kako je i naše školsko dvorište pomalo posivilo. Stoga smo danas svi zasukali rukave i skupa s našim učiteljima dodali još malo boja našoj školi. Kao što možemo pokazati na fotografijama, izdaleka se vidi kako smo marljivim radom u tren oka promijenili izgled naše škole. Jednoličnu ogradu obojali smo bojama našeg školskog loga, ujedno i bojama naše općine, te ju sada krase zelena, žuta i bijela boja. Svi učenici sudjelovali su u radu, neki su bojali, neki čistili travu ili skupaljali lišće, kako bi dvorište, skupa s ovim suncem, zasjalo u punom sjaju.

 


[OPŠIRNIJE]Palačinkijada
Svjetlana Carić / datum: 7. 6. 2019. 13:35

Dana 7.6. održana je 9. Palačinkijada koju svake godine s velikom napetošću iščekujemo, a s veseljem održavamo. Ove godine natjecalo se 10 ekipa po 5 učenika. Učenici su se natjecali u pravljenju najboljih palačinki, a one pobjedničke moraju se isticati po estetici, maštovitosti kao i po ukusu. Danas su nabolje bile palačinke ekipe dječaka iz 6.razreda koji su osvojili 1. mjesto! Čestitamo im!

Nagrađena su prva 3 mjesta prigodnim poklonima!

 

 


[OPŠIRNIJE]Dan škole
Svjetlana Carić / datum: 7. 6. 2019. 13:26


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje projekta
Svjetlana Carić / datum: 5. 6. 2019. 08:11

Dana 29.5.2019. godine u Zagrebu je održano predstavljanje

Nacionalnog projekta za poticanje čitanja,

"Čitajmo zajedno - čitajmo naglas zaboravljene knjige",

u koji je bio uključen i treći razred naše škole.

U  projektu je  sudjelovalo 45 škola i 1000 učenika. 

Provedbu projekta u našoj školi predstavila je učenica 3.r. 

M. Lukić u pratnji razrednice Danijele Lokner  i knjižničarke

Marije Blažević, koje su ujedno nositeljice projekta u našoj školi.

                                                                               

                                                                        Učiteljica Danijela Lokner 


[OPŠIRNIJE]Jednodnevni izlet 3. i 4. razreda
Svjetlana Carić / datum: 31. 5. 2019. 08:48

Učenici 3. i 4. razreda su sa svojim učiteljicama Anom, Danijelom i Marijom posjetili Zagreb i Veliki Grđevac.

Na putu su ponovili i naučili mnoštvo važnih pojmova poput: otkuda je naziv  mjesta  Suhopolje, po čemu je poznata Virovitica, koje su naše najpoznatije šećerane, koji europski gradovi imaju isti broj stanovnika kao i Zagreb, a o svemu tome i još mnogim drugim zanimljivostima pričao nam je naš vodič gospodin Vlado.

Prvo odredište bilo nam je škola „Mate Lovrak“  u kojoj se nalazi spomen soba pisca i učitelja Mate Lovraka. Nakon toga obišli smo i Lovrakov centar u kojem smo mogli vidjeti vlak i mlin koji predstavljaju simbole najpoznatijih romana Mate Lovraka „Vlak u snijegu„ i „Družba Pere Kvržice„.

Upoznali smo se s radom Mate Lovraka, mogli smo vidjeti njegove učeničke radove iz likovne kulture kao i svjedodžbe.

U mlinu smo vidjeli kako se nekada pralo i glačalo rublje, popravljale izlupane posude, a našu voditeljicu, umirovljenu učiteljicu koja nas je vodila kroz Lovrakov centar, ugodno smo iznenadili poznavanjem teksta i melodije pjesme koja podsjeća na ta davna vremena „Cinguli, rajnguli“.

U Zagrebu smo prošli kroz stari dio grada, katedralu, Sabor, a putem nas je vodič poučavao mnogim drugim  pričama i legendama.

Nakon ručka otišli smo u Muzej iluzija, a obilazak grada završili smo slasnim zagrebačkim sladoledom.

Učiteljica Danijela Lokner


[OPŠIRNIJE]Nagradni izlet na Jankovac
Svjetlana Carić / datum: 31. 5. 2019. 08:39

Zbog najviše skupljenog starog papira (čak 1369 kg!!) u akciji skupljanja starog papira u našoj školi, učenici 7. b razreda osvojili su školski nagradni izlet na Jankovac. Na Jankovcu ih je dočekala voditeljica Odsjeka za promidžbu i turističke djelatnosti gospođa Maja Jurlina koja ih je provela Jankovcem i upoznala ih s poviješću i znamenitostima Jankovca. S porukom da se svaki trud isplati učenici su se zadovoljni vratili kući, svjesni koliko je važna briga o okolišu jer je briga o prirodi briga i o čovjeku i njegovu zdravlju.

Učiteljica Kristina Krolo


[OPŠIRNIJE]Upisi u 1. razred osnovne škole
Svjetlana Carić / datum: 27. 5. 2019. 08:47


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Zagreb
Svjetlana Carić / datum: 16. 5. 2019. 12:36

     Sedmaši i osmaši uputili su se 14. svibnja 2019. na jednodnevnu terensku nastavu u Zagreb.  Na početku nas je vodič podsjetio na plan puta te nam ispričao razne podatke i zanimljivosti o našem glavnom gradu, ali i o povijesti, geografiji  i kulturi naše države.

     Po dolasku posjetili smo Tehnički muzej Nikola Tesla gdje su nas voditelji upoznali sa životom i djelom našeg velikog znanstvenika Nikole Tesle, zatim smo prošli replikom rudnika te izložbenim prostorima posvećenima razvoju industrije i prometa. Učenici su bili sudionici brojnih demonstracija te su s oduševljenjem pratili cijeli postav muzeja.

     Nakon ručka posjetili smo i Muzej iluzija gdje su učenici i nastavnici nakratko postali patuljci ili divovi, a glave su se „posluživale“ na pladnju. Pažnju su nam zaokupile različite vrste optičkih varki ili problemskih zadataka pa nam je vrijeme proletjelo.

     Prije polaska kući obišli smo i Gornji grad, Kamenita vrata, Zagrebačku katedralu i neizostavni Trg bana Josipa Jelačića. 

Učiteljica Andrea Prelog Vujić


[OPŠIRNIJE]Poziv za upis u vrtić 2019./2020.
Administrator / datum: 15. 5. 2019. 14:43

Poziv možete i preuzeti klikom na sljedeću poveznicu:

POZIV za upis u vrtić.

Dokumente za upis (zahtjev) možete preuzeti klikom na OPŠIRNIJE i u podnožju stranice nalaze se priloženi dokumenti ili u traci sa strane iznad popisa udžbenika.

 


[OPŠIRNIJE]Kad petaši postanu haiku pjesnici...
Svjetlana Carić / datum: 13. 5. 2019. 09:39

Kad petaši postanu haiku pjesnici, dobijemo originalne i zanimljive haiku pjesme. Haiku pjesme potječu iz Japana, a osobitost im je da nemaju naslov ni rimu, a tri stiha pjesme treba oblikovati u peterac, sedmerac i opet peterac. Učenici su dobro prihvatili haiku način pisanja i osmislili vlastite haiku pjesme koje smo izložili na razrednom panou.

Neke od učeničkih haiku pjesama su:

Učiteljica Kristina Krolo


[OPŠIRNIJE]Pravi prijatelj
Svjetlana Carić / datum: 8. 5. 2019. 10:56

Učenici razredne nastave su u utorak, 7.5., pogledali lutkarski mjuzikl za djecu "Pravi prijatelj", Produkcije Z. 

Glavni lik, dječak Marko, odlučio je pronaći pravog prijatelja, ali ne bilo kakvog, već nekog poznatog i slavnog. Odlučio se za put po svijetu u čemu ga je slijedio njegov dotadašnji prijatelj Darko. Na kraju putovanja, raznih događaja i susreta, Marko je spoznao kako je pravi prijatelj kojeg traži upravo Darko, jer je baš Darko uvijek uz njega.

 


[OPŠIRNIJE]Izlet u Osijek
Administrator / datum: 8. 5. 2019. 10:34

Učenici prvog i drugog razreda su dana 2.5. otputovali u Osijek.

Onamo smo stigli uz veselu pjesmu učenika i puno informacija pratiteljice Ane te odmah nakon doručka pogledali predstavu Uspavanka za Mišića u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Predstava je poučila djecu koja ne vole spavati da u snovima mogu postati sve što žele i zato trebaju zavoljeti spavanje.

Nakon predstave posjetili smo Slavonsku televiziju gdje su nas srdačno dočekale glavna urednica Antonija i njezina zamjenica te smo vidjeli kako se snima Jutarnji program i upoznali smo voditeljicu Nikolinu, a po završetku emisije sami smo na kratko ušli u tu redakciju punu kamera i postali dio programa Slavonske televizije. Obišli smo također i druge redakcije u kojima se montiraju emisije te je nekoliko učenika čitalo vijesti nakon čega smo mogli čuti kako to zvuči kad ih se pusti u eter.

Ispunjeni novim spoznajama okrijepili smo se pićem i ručkom u McDonalds-u gdje smo svi bili zadovoljni menijem.

Potom je slijedio posjet Zračnoj luci Osijek u kojoj nas je osoblje upoznalo s njihovim zadaćama od pregleda putnika i skeniranja prtljage rengenom do prikaza rada vatrogasnog vozila i razgledanja modela aviona. Naučili smo proceduru putovanja zračnom lukom i puni novih znanja nastavili obilazak Osijeka.

Uputili smo se u razgledanje Zološkog vrta – najvećeg u Republici Hrvatskoj. Nakon upoznavanja raznih životinja učenici su se osladili sladoledom i poigrali na igralištu te smo se puni dojmova autobusom zaputili kući.

Svi su bili sretni i zadovoljni te međusobno, a kasnije i roditeljima, prepričavali zanimljive doživljaje s nezaboravnog izleta u Osijek.

 

Učiteljica Tamara Ivić


[OPŠIRNIJE]Eko kviz
Svjetlana Carić / datum: 2. 5. 2019. 09:55

Eko kviz, već godinama sastavni dio kurikuluma naše Škole, provodi se u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje. Svake godine učenici s napetošću iščekuju ovaj kviz kako bi pokazali svoje znanje i izborili se za 1. mjesto. Za kviz se učenici moraju dobro pripremiti jer im organizator kviza, učitelj Velimir Tresk, nimalo ne olakšava zadatcima. 

Učenici se prvo natječu u parovima, po razredima, od 5. do 8. razreda. Kasnije ostaju jedan na jedan te u posljednjem krugu imamo jednog pobjednika. 

Ove godine to je učenica Ivana Hat, 5. razred, na koju je cijeli razred jako ponosan što je izborila ovo mjesto na Eko kvizu.

2. mjesto pripalo je učeniku Mislavu Pečeku, 5. razred, a 3. mjesto učenici Magdaleni Jelenčić, 8. razred.

Ostali natjecatelji u kvizu bili su: Ivano Anđelić, Noa Pleša, Anita Krsnik, Lea Jelenčić i Miko Matešić. 

Učenica Jelena Mečenero bila je voditeljica programa.

 


[OPŠIRNIJE]Ruksak pun kulture
Svjetlana Carić / datum: 2. 5. 2019. 09:47

U sklopu projekta Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, u našoj školi održana je edukativna radionica za učenike prvog i drugog razreda. 

Tema radionice bila je recikliranje te su učenici imali priliku sami reciklirati papir i od recikliranog papira izraditi poklon iznenađenja "Buket cvijeća" za svoje najbliže.

Na radionici su zajedno s učenicima sudjelovale učiteljice Tamara Ivić i Marija Katalinić.

 


[OPŠIRNIJE]Najljepša pisanica
Administrator / datum: 2. 5. 2019. 09:38

Na inicijativu članova Vijeća učenika u našoj školi proveden je izbor za najljepšu pisanicu na koji su se mogli prijaviti svi učenici škole. 

Na izbor su pohitali on najmlađi, a povjerenstvo za izbor one najljepše odlučilo je sljedeće:

1. mjesto Kristian Čubel, 1. razred

2. mjesto Leona Kiris, 1.razred

3. mjesto Mariel štefok, 1. razred

 

Čestitamo nagrađenim učenicima!

 

 


[OPŠIRNIJE]Sretan Uskrs!
Svjetlana Carić / datum: 17. 4. 2019. 12:42

Svima želimo sretan Uskrs te ugodno proveden proljetni odmor!

Panoi su rad vjeroučitelja Mirka Krole te učiteljice Mateje Galić, s učenicima 

[OPŠIRNIJE]Uskršnja potraga za skrivenim zekom
Svjetlana Carić / datum: 17. 4. 2019. 12:05

Uskršnji zec ove je godine odlučio ipak malo namučiti učenike u potrazi za slatkišima. 

Učenici od 1. do 5. razreda zajedno su sa svojim razrednicima, uzduž i poprijeko cijele škole i školskog dvorišta, išli u potragu za zecom. U tome su im otežavale razne karte sa skrivenim blagom, pomoću kojih su morali pronaći skrivenog zeca. Učenici 3. razreda posebnim su zadatcima na mikrobitovima rješavali problem pronalaska pravog puta. 

Svaki razred uspio je u svojoj potrazi za ciljem, na kojem ih je čekao uskršnji zec s košarom punom slatkiša za nagradu.

Zeko je iznenadio i sve ostale učenike, posjetivši ih u razredu. A, djecu iz vrtića zeko je darivao slatkim poklonima koje je vješto skrivao u grmlju.

Sva djeca i učenici uživali su u današnjoj potrazi za zecom. Tako umorni od traženja zaključili smo zadnji nastavni dan prije praznika te možemo svi na zasluženi odmor.

Vidimo se opet u ponedjeljak, 29.travnja 2019.

 

Uskršnja potraga organizirana je na ideju i poticaj Vijeća učenika naše škole.


[OPŠIRNIJE]Uskršnja čestitka iz PŠ Humljani
Svjetlana Carić / datum: 17. 4. 2019. 11:17
Učenica iz PŠ Humljani čestita vam Uskrs putem igrokaza.

  Pogledajte:

 

https://www.youtube.com/watch?v=JrfNMvt7iOM&feature=youtu.be

 


[OPŠIRNIJE]Preventivne aktivnosti u 6. i 7. r
Svjetlana Carić / datum: 15. 4. 2019. 11:13

U sklopu preventivnih aktivnosti ZZJZ "Sveti Rok" u našoj školi održane su radionice za 6. i 7. razred.

Radionicu prevencije nasilja za 6. razred održao je prof. Siniša Brlas, a učenicima sedmih razreda održana je radionica o rizicima pijenja alkohola i pušenja te o kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, koju su vodili mr.sc. Vesna Šerepac, dipl. ped. i prim.mr.sc. Miroslav Venus.

 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava učenika 8.r
Svjetlana Carić / datum: 12. 4. 2019. 08:28

     Terenska  nastava predmeta Povijest, Pilot - projekt  ,,Posjet učenika osmih razreda Pakracu, Lipiku i Okučanima”,  realizirana je 26.3.2019. Učenike su pratili razrednica Zdenka Milobara i učitelj povijesti i geografije Vjekoslav Palatinuš.           

     Učenici su posjetili Policijsku postaju Pakrac, Muzej grada Pakraca, Muzej vojne i ratne povijesti, Spahijski podrum, centar grada, Kusonje. Razgledali su Ergelu Lipik. U Okučanima su obišli spomen obilježja braniteljima poginulima u akciji Bljesak te su slušali predavanje Domovinski rat na pakračkom području i izlaganje o Okučanima u Domovinskom ratu.

Učiteljica Zdenka Milobara

 


[OPŠIRNIJE]Državno Natjecanje mladih tehničara
Svjetlana Carić / datum: 8. 4. 2019. 10:32

Učenica 7.a razreda Anita Krsnik i njezin mentor učitelj Dario Kruljac sudjelovali su od 25. do 28. ožujka 2019. na 61.državnom Natjecanju mladih tehničara u Poreču. 

Čestitamo učenici i mentoru!!!

 

fotografije su uradak učenice Anite Krsnik


[OPŠIRNIJE]Međužupanijski stručni skup pedagoga
Svjetlana Carić / datum: 8. 4. 2019. 08:58

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša, dana 4.4.2019., bila je domaćin Međužupanijskog stručnog skupa u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Voditeljica stručnog skupa bila je viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge Ivana Biljan. Skup je pozdravila riječima dobrodošlice ravnateljica Škole Kristina Krmpotić.

 

Stručne suradnike pedagoge osnovnih škola Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Virovitičko- podravske županije okupila je tema skupa "Metodički pluralizam – zahtjev suvremene nastave". Predavači su bili izv. prof. dr. sc. Ante Kolak i doc. dr. sc. Ivan Markić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koji su govorili o didaktičko-metodičkim izazovima u vrednovanju učenika i u radu s darovitim učenicima te o ulozi i mogućnosti stručnog suradnika pedagoga u profesionalnom razvoju učitelja. Radionicu o važnosti i odgovornosti za osobni profesionalni razvoj pod nazivom "Moje snage = moj uspjeh" održala je pedagoginja Bogdanka Mioković-Imrović.

Tijekom cijeloga skupa vladalo je pozitivno radno ozračje u vrlo ugodnom ambijentu prostora Parka prirode Papuk na Jankovcu.

 

Svjetlana Carić


[OPŠIRNIJE]Radijske emisije u 7.a
Svjetlana Carić / datum: 8. 4. 2019. 08:45

7. a razred na satu hrvatskog jezika u sklopu gradiva medijske kulture dobio je za zadatak osmisliti i odglumiti radijsku emisiju, tj. dio radijskog programa. Učenici su radili u skupinama te su se potrudili što bolje prezentirati svoje uratke – tako smo bili u eteru Radija Čačinci i Zatvorenog radija. Jako smo se zabavili slušajući emitirani program. U nastavku donosimo transkript jedne od emisija.


[OPŠIRNIJE]Zajedno, ususret Korizmi
Svjetlana Carić / datum: 5. 4. 2019. 11:30

U sklopu nastave Vjeronauka učenici su zajedničkim trudom, skupa s vjeroučiteljem Mirkom Krolom, napravili prekrasnu sliku u kolažu i time pokazali svoju pripremu za dolazak najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa. Ujedno, ono što je najviše bitno, pokazali su međusobnu suradnju na kraju koje naš školski hol krasi jedno prelijepo likovno ostvarenje.

 

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan osoba s Down sindromom
Svjetlana Carić / datum: 22. 3. 2019. 14:03

Učenici obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom.

 


[OPŠIRNIJE]Radionica Čitaj mi - Nacionalna kampanja "I ja želim čitati"
Marija Blažević / datum: 21. 3. 2019. 14:56

U četvrtak 21. ožujka održali smo zanimljivu radionicu, u sklopu Nacionalne kampanje „I ja želim čitati“, pod nazivom Čitaj mi, a obilježavajući Međunarodni dan sreće te Svjetski dan pripovijedanja. U školskoj knjižnici čitali smo kućnim ljubimcima.

Više o radionici pročitajte pod Knjižnica > Aktivnosti


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz Hrvatskog jezika
Administrator / datum: 18. 3. 2019. 10:47
Županijsko natjecanje iz Hrvatskog jezika ove je godine održano 13. 3. u OŠ Eugena Kumičića u Slatini. Natjecanje u poznavanju hrvatskog jezika odvija se u dvije kategorije, za 7. i 8. razred, a ove je godine sudjelovao ukupno 21 učenik iz cijele županije. U kategoriji 8. razreda naša učenica J. Mečenero osvojila je 2. mjesto, a u kategoriji 7. razreda naša učenica D.V. Krolo osvojila je 3. mjesto.
Mentorica učenicama je učiteljica Kristina Krolo.
 
 
Učiteljica Kristina Krolo

[OPŠIRNIJE]Dani hrvatskog jezika
Marija Blažević / datum: 12. 3. 2019. 12:48

U ožujku (11. – 17.) već tradicionalno obilježavamo Dane hrvatskoga jezika. Kao jednu od aktivnosti priredili smo kviz „Volim hrvatski“ u kojem učenici uvijek rado sudjeluju.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju